Oblíbené café espresso

Posted by admin on 23.11.2019 in Nezařazené |

Espresso je skutečně rychlý způsob přípravy. Z kávy se získá nejvíce chuťových a aromatických látek a skutečně malé množství škodlivin. V podstatě se jedná o velmi silnou, jedinečnou a výraznou chuť, kterou nezažijeme u žádné jiné kávy. Ono ale udělat správné a chutné espresso není vůbec jednoduché a to ani v případě skvělého kávovaru. Pokud tedy nepoužijeme připravené kapsle, ale ani ty nenahradí ten požitek z ručně připravené kávy.
Je nutné mít vždy čerstvou vodu, to díky tomu, že obsahuje oxid uhličnatý. Šálky by měly být předehřáté. A káva se musí používat vždy čerstvě namletá a už vůbec nesmí být mletá na prášek. Vše musí být umyté a čisté, to se týká především páky a také roli bude hrát i správné upěchování do sítka.

Jak si poradit s espressem
– Do páky dáme určité množství kávy, ale to ještě záleží na druhu, který budeme připravovat. Existují různé poměry gramů kávy a vody. Poté můžeme hostům nabídnout Espresso, Ristretto, Lungo, Dopio nebo Americano.
Kávu pořádně do páky upěchujeme a sítko se tak ucpe, což je v naprostém pořádku.
– Nasadíme páku na kávovar a pořádně upevníme.
– O ostatní se postará správně nastavený kávovar, kdy horká pára musí protékat pákou pod určitým tlakem.
– Povrch hotové kávy by měla zdobit karamelově zbarvená crema.
S mléčnou pěnou vytvoříme další variace
Kvalitní variace z espressa vyžadují pečlivou přípravu samotné mléčné pěny.
– Mléko musí být studené nebo vlažné a plnotučné 3,5 % tuku.
– Potřebujeme konvičku, která je z nerez oceli.
– Než začneme s přípravou pěny, tak vypustíme vodu, která bude usazena v trysce na páru.
– Teď přijde na řadu naše umění, kdy hubička nesmí být ponořena příliš hluboko.
– Teplota mléka by měla být okolo 70 °C.
– Napěněné mléko ještě vezmeme a s konvičkou lehce bouchneme o stůl, aby se odstranily velké bublinky.
Nyní ve správném poměru espressa, mléka a mléčné pěny můžeme tvořit například Cappucino, Caffé Macchiato, Latte Macchiato, Caffé Latte, Café Freddo nebo Café Corretto.

Copyright © 2012-2020 Caj-kava-zazvor.cz All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.